Начин на приготвяне
Измий добре листата и стеблата на тученицата и ги нарежете на едро.
В тенджера загрейте малко зехтин, добавете ситно нарязания лук и задушете до златисто.
Добавете нарязаните чесън и домати. Гответе 2 - 3 минути.
Сложете нарязаната тученица и разбъркайте. Добавете ориза.
Подправете яхнията със сол, черен пипер и червен пипер. Налейте 1 и 1/2 ч.ч. вода.
Покрийте ястието с капак и вари около 20-25 минути на слаб огън, докато оризът и зеленчуците омекнат. Ако желаете яхнията от тученица да е по-рядка, можете да добавите още малко вода. Яхнийката чудесно се комбинира с кисело мляко.
Вижте също как да си направите салата с тученица и вкусни банички с тученица.
Коментари