Яйчен крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нежен яйчен крем е перфектният завършек на всяко ядене!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч. + 100 г кристална
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре жълтъците със захарта. Разредете бавно с прясното мляко и продължете разбиване на котлона, докато сместа се сгъсти. Ароматизирайте с ванилията, прехвърлете в подходяща форма и варете крема на водна баня.

Пригответе захарен сироп от 100 мл вода и 100 г захар. Охладете сироп.

Разбийте белтъците с щипка сол, и на тънка струйка добавяйте захарния сироп, докато разбивате - трябва да се получат твърди и лъщящи връхчета.

Готовия крем се украсява с белтъчената смес и по желание плодове от сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

веси
веси
Това на снимката не е по тази рецепта.Белтъците сурови ли остават?
12.01.2016 19:20