Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко с грах и картофи

Агнешко с грах и картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Агнешко с грах и картофи1 / 2
23/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 - 400 г
  • картофи - 400 - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 125 г
  • домати - 400 г от консерва
  • грах - 400 г от консерва
  • червен пипер
  • чесън
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • червено вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера след загряване на водата се кипва месото за 5 мин, нарязва се на хапки и се маринова с малко вино, черен пипер и сол (аз сложих и мащерка).

Лукът и морковът се нарязват на ситно. Картофите се обелват и също се нарязват.

В маслото на слаб огън се изпържва лукът с морковите - колкото да се разтопи маслото и да омекне лука. Всичките продукти се слагат в тавата, добавяте и останалите подправки.

Всичко се разбърква добре и се слага да се пече, като фурната не се загрява предварително. Преди сервиране агнешкото се поръсва с магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка: