Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета (Египет)

Пилешки бутчета (Египет)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешки бутчета (Египет)2 / 2
02/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не е нужно да ходите до Египет, за да опитате вкусни пилешки бутчета по египетски Ето я рецептата"

Необходими Продукти

  • галета - 75 г
  • пилешки бутчета - 12 бр. малки
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • брашно - малко
  • белтъци - 2 бр. леко разбити
  • за подправката
  • бадеми - 25 г
  • сусам - 20 г
  • кориандър - 15 г семена
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите специалната подправка за бутчетата, като запечете в сух загрят тиган бадемите и семената за 30 секунди, като ги бъркате.

След това ги счукайте в хаванче с малко сол и пипер и ги объркайте с галета.

Махнете кожата на бутчетата, намажете ги с горчица и ги оваляйте в брашно и разбит белтък. Накрая ги оваляйте в специалната подправка.

Сложете ги да се изпекат за около 15-20 минути в загряна на 200 градуса фурна, докато добият златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: