Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки бутчета

Пълнени пилешки бутчета

тинтин
Новак
36821
Пълнени пилешки бутчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6
"Майсторска за изпълнение рецепта и уникален вкус, с които ще впечатлите гостите си!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • кайма - 125 гр. свинска
  • пилешки воденички - 3 бр.
  • гъби - 1 к.ч. сварени
  • моркови - 1 бр сварен.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • орехи - 4 - 5 бр. счукани
  • чесън - 2 - 3 скилидки счукан
  • яйца - 1 бр. сурово
  • черен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 щ.
  • унисос - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • масло - 1/3 пакетче
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко, без бутчетата, се нарязва на ситно и се обърква с каймата и суровото яйце.

Бутчетата се обезкостяват и се пълнят с плънката. Зашиват се с конец и се изпържват до златисто.

Слагаме ги в йенска тенджера, намазваме ги с масло и ги печем около 1 час на умерена фурна, поляти с виното.

Гарнитура - задушени картофи и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
43
32
21
10
Дай твоята оценка: