Солен кекс за бира

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Солен кекс за бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Този богат и вкусен солен кекс можете да го хапвате както за закуска, така и като мезе"

Необходими Продукти

  • салам - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 26 равни с.л. или колкото трябва за гъсто кексово тесто
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, сиренето, ситно нарязания магданоз, брашното, киселото мляко, содата и черния пипер. Добавете ситно нарязания салам.

Сипете сместа в продълговата тавичка и печете в загрята силна фурна за 5 минути, след това постепенно намалете температурата до 150 градуса и печете до готовност.

Ако отгоре соленият кекс тръгне да прегаря, покрийте внимателно с алуминиево фолио.

Соленият кекс за бира е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena
Elena
А къде е бирата ?
13.04.2016 14:41
7
1
Митко Георгиев
Митко Георгиев
Не печете 10мин.на 300 градуса,и както е описано.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
08.12.2014 21:49
28
3
1
Покажи всички подкоментари