Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Корнуелски сладкиш с ябълки

Корнуелски сладкиш с ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Корнуелски сладкиш с ябълки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Англичаните пият непрекъснато чай, за да имат причина да си похапват по-често корнуелски сладкиш"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • сметана - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 250 г
  • ябълки - 5 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се бият на сняг.

Маслото се разтопява и се смесва със захарта. Добавя се сметаната, а след това и жълтъците.

Добавя се брашното, предварително пресято и смесено с бакпулвера. Всичко се разбърква и най-накрая се добавят белтъците.

Тестото се слага в намазана с мазнина тава. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на резени.

Резенчетата се разпределят по кръга и се поръсват със захар. Пече се 50 минути на 180 градуса. Поднася се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: