Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми по шанхайски

Сарми по шанхайски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сарми по шанхайски1 / 2
13/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г свинска
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • сол
  • черен пипер
  • кестени - 4 обелени и нарязани
  • кориандър - 3 ч.л. ситно нарязан
  • ориз - 100 г сварен
  • рибен сос - 1 с.л.
  • зеле - 1 зелка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете джинджифила. Добавете го към каймата заедно с чесъна, сол и пипер. Объркайте сместа с кестените, кориандъра, ориза и рибния сос (може и сос от консерва).

Бланширайте листата от зелето вкипяща и подсолена вода за 2-3 минути, за да поомекнат, след което ги изплакнете под студена вода. Подсушете ги.

Във всеки лист сложете по малко от плънката и завийте сармички. Варете ги на водна баня за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: