Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми по арменски

Зелеви сарми по арменски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Зелеви сарми по арменски
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
360 мин.
Порции
6
"Харесваме арменската кунхя, а сармите й направо ги обожаваме"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • ориз - 1 в.ч.
  • стафиди - 2 с.л.
  • булгур - 1 к.ч.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют пипер - 1 к.л. чили
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 - 4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме глава кисело зеле и започваме да приготвяме листата за сармите, режем дебелата част по средата и ги слагаме настрани.

В голяма купа прибавяме вътре ориз, булгур и стафиди, разбъркваме и добавяме вътре доматен концентрат, олио, сол и подправки и разбъркваме добре, да се смесят всичките вкусовете.

Сместа не се сварява, зелевите сарми се завиват се със сурови съставки и така се получава невероятен вкус.

Минаваме на завиването, взимаме листо зеле и слагаме кафяна лъжица от плънката и завиваме добре сармата.

Редим постните сарми в глинен гювеч и отгоре заливаме три-четири водни чаши вода и натискаме с една глинена купа и я оставяме вътре в гювеча, защото се надигат нагоре.

Слагаме на печката, при моя случай печка е на дърва, и се сготвя за около пет-шест часа.

Стават невероятно вкусни зелеви сарми по арменски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много добра рецепта за зелеви сарми! Вкусно се получи, дори по-добре от очакваното!
31.03.2020 12:42
1
1
Покажи всички подкоментари