Пуйка с гъби

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пуйка с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр. около 3 - 4 кг
  • гъби - 300 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче краве
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете гъбите и ги нарежете на ситно. Задушете ги в половината масло, прибавете сол и черен пипер. Напълнете пуйката и я оставете да престои на хладно 24 часа.

На следващия ден зашийте отвора. Посолете и намажете пуйката с масло. Залейте я с виното и печете, като от време на време поливате със соса.

Поднесете пуйката със сварен ориз или картофено пюре и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: