Гондоли със сирене и яйце

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
20/12/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 337
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 2 ч.л. суха
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр. + 5 бр. за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в около 200 мл хладка вода. Прибавете яйцето, солта и захарта. Разбийте всичко и постепенно започнете да прибавяте брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втасва 30 минути.

От втасалото тесто се разточват 5 на брой тънки елипсовидни кори, чиито краища се прегъват, така че да се получи формата на гондола. Натрошете сиренето и го смесете с двете яйца.

Разпределете пълнежа в гондолите и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Върху всяка гондола чукнете по 1 яйце. Върнете ги във фурната за още няколко минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар