Обикновен плодов сладкиш

krasimira
krasimira
Новак
18/12/2014
"Семпъл и непретенциозен, но изключително вкусен и ароматен - така трябва да изглеждат всички сладкиши "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 427
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поомекналото масло разбийте със захарта и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Внимавайте да не се пресече маслото - то и яйцата трябва да са с еднаква температура.

След като добавите яйце, сипвайте и по малко от брашното и млякото. След това добавете лимоновия сок, бакпулвера и ароматизирайте с ванилия.

Сипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма и отгоре разпределете нарязани плодове по избор (ябълки, дюли, круши...). Сложете да се изпече в загряна на 170 градуса фурна по-продължително.

Когато сладкишът е готов, извадете, охладете леко и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар