Обикновен плодов сладкиш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Обикновен плодов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
14 парчета
"Семпъл и непретенциозен, но изключително вкусен и ароматен - така трябва да изглеждат всички сладкиши"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 1/8 л
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • плодове - по избор
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поомекналото масло разбийте със захарта и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Внимавайте да не се пресече маслото - то и яйцата трябва да са с еднаква температура.

След като добавите яйце, сипвайте и по малко от брашното и млякото. След това добавете лимоновия сок, бакпулвера и ароматизирайте с ванилия.

Сипете сместа в намазнена и леко набрашнена форма и отгоре разпределете нарязани плодове по избор (ябълки, дюли, круши...). Сложете да се изпече в загряна на 170 градуса фурна по-продължително.

Когато сладкишът е готов, извадете, охладете леко и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: