Свински пържоли с марината и сос с коняк

Марина НордМарина НордНовак1219
27/12/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 341
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в дълбок съд и се залива със сока от двата лимона. Поръсва се със ситно нарязания чесън и се оставя за 1 час.

Всяка пържола се запържва в зехтина от двете страни до златисто. Конякът се смесва с джинджифила, меда и маринатата, в която се е киснало месото. Пържолите се нареждат в съд от йенско стъкло.

Останалият зехтин се загрява в тиган, добавя се сосът и се кипва. Пържолите се поръсват със сол, заливат се със соса, покриват се с капак и се пекат 30 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар