Италиански франжипан с какао

Марина НордМарина НордНовак1219
24/01/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 877
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бадеми - 120 г (смлени)
  • кафява захар - 120 г
  • масло - 125 г
  • оризово брашно - 35 г
  • нишесте - 10 г
  • какао - 15 г
  • яйца - 2 бр.
  • портокалова кора - 1 с.л. (настъргана)
  • за шоколадовия ганаш
  • шоколад - 100 г натурален
  • сладолед - 50 г ванилов
  • портокалов сок - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се смесват със захарта. Добавя се охладеното масло, брашното, нишестето, какаото и всичко се реже с нож до образуване на едри трохи. Добавят се яйцата, портокаловата кора и 2 супени лъжици портокалов сок.

Всичко се разбърква и се слага в тава, намазана с масло. Пече се на 180 градуса 20 минути, покрито с фолио, след това фолиото се маха и се пече още 20 минути.

Приготвя се шоколадов ганаш, като сладоледът се разтопява в тенджера с дебело дъно.

Сваля се от огъня и се добавя натрошеният на ситно шоколад. Всичко се разбърква до гладка смес. Добавя се останалият портокалов сок. Изстиналият франжипан се маже с шоколадовия ганаш и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар