Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Италиански щрудел

Италиански щрудел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Италиански щрудел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Щрудел и то какъв, като страстно обяснение в любов И топка сладолед за охлаждане на страстите"

Необходими Продукти

  • смокини - 250 г сушени
  • алкохол - 100 мл марсала или шери
  • стафиди - 75 г
  • орехи - 75 г, ситно нарязани
  • бадеми - 75 г, ситно нарязан
  • лимони - сока от 1 лимон
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • шоколад - 75 грама тъмен, нарязан на ситно
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • масло - 150 г неосолено
  • кори - 10 броя, за сладкиши
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се кипват в тенджера с вода. Оставят се на изключен котлон да понабъбнат за около 10 минути. След това ги отцедете и ги нарежете дребно. Смесете ги заедно с марсалата, стафидите, орехите, бадемите и сока от лимона, както и канелата, карамфила и шоколада.

В съд на котлона затоплете леко меда и добавете в него сместа със смокините, като объркате добре с дървена лъжица.

Разстелете една кора и я намажете с разтопеното масло. Подредете така пет кори, слепени с масло. Разпределете отгоре 1/2 от плънката за щрудела и завийте на руло. Сложете рулото в подмазнена тава и пригответе още едно такова руло.

Сложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути.

Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: