Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Италиански хляб

Италиански хляб

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
375207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Италиански хляб
Снимка: Korisnik#273643
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Чакането 1 нощ на тестото да бухне, си струва на 100 % - повярвайте ни!"

Необходими Продукти

  • топла вода - 2 ч.ч.
  • суха мая - 1/4 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички сухи съставки заедно с брашното в купа и налейте топла вода, след което омесете тесто с кухненски робот.

Това тесто е хрупкаво и не трябва да се меси с ръце.

След това тази смес се покрива с кърпа и се оставя да престои на стайна температура за 8-12 часа.

Най-добре е да направите тестото за фокача вечер, така че да престои една нощ.

Когато поставяте тестото в тавата за печене, поръсете добре тавата само с брашно и разпределете добре тестото върху тавата за печене.

Печете на 200°C за около 20 минути.

Насладете се на домашно приготвения италиански хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: