Начин на приготвяне
Подгответе си по-голяма продълговата форма за печене и я постелете със стреч фолио.
Жълтъците на яйцата разбийте с малко захар на око, докато се получи пухкав крем. По желание може да направите разбиването на водна баня в съд на котлона, ако не сте сигурни в яйцата.
Разбийте сметаната отделно и добавете към нея внимателно жълтъците, бъркайки с шпатула.
Разбийте и белтъците с малко захар до твърди връхчета и ги добавете бавно към основната смес, като ароматизирате и с ванилия.
Финално добавете предварително измитите и идеално подсушени малини. Леко разбъркайте отново и прехвърлете цялата смес във формата. Покрийте и отгоре с прозрачно фолио и сложете семифредото в камерата или фризера за няколко часа.
Поднесете го разрязано на парчета, като преди това го извадете и да го обърнете в поднос, премахвайки фолиото. Най-добре е да изчакате леко да се отпусне, преди да му се насладите.