Начин на приготвяне
Шоколадът се натрошава и се залива с горещото мляко. Нишестето и брашното се пресяват. Жълтъците се разбиват с 2 супени лъжици захар, добавя се брашното с нишестето. Добавя се млякото с шоколада и се разбърква.
Сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане 1 минута. Сметановият ликьор се кипва на бавен огън и се вари, докато не се изпари наполовина. Добавя се в шоколадовата смес и се охлажда. Добавя се сметаната.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се смесват с шоколадовата смес. В 6 керамични формички за суфле, намазани с масло, се поръсват смлените бадеми.
Вишните се измиват, отстраняват се костилките и плодовете се разпределят във формичките. Заливат се с шоколадовата смес. Пекат се 18 минути на 190 градуса. Вадят се и се сервират веднага.