Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе от лимони и шампанско

Сорбе от лимони и шампанско

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сорбе от лимони и шампанско2 / 2
09/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяло вино - 10 мл
  • лимони - 3 бр.
  • желатин - 7 г
  • шампанско - 250 мл готови
  • яйца - 1 бр. (белтък)
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашите или купичките за сорбето се охлаждат в хладилника. Кората на лимоните се настъргва. Лимоните се изцеждат и в сока се слага желатинът. Щом набъбне, се разтваря на водна баня на бавен огън.

Добавя се захарта и се разбърква. Сместа се охлажда до стайна температура. Добавя се шампанското, разбърква се и се оставя във фризера за 3 часа.

Вади се от фризера, разбива се в блендер и се оставя за още 3 часа във фризера. Белтъкът се разбива на сняг.

Сорбето се вади от фризера и се добавят белтъкът и бялото вино. Всичко се разбърква. Разпределя се в охладените чаши и се поръсва с лимонова кора. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: