Начин на приготвяне
Приготвя се сос, като стафидите се измиват и се отцеждат. Водата се смесва с пудрата захар и стафидите. Добавя се сокът от лимона и сместа се загрява на бавен огън до кипване. Вари се 10 минути. Сместа се пасира.
Приготвя се тесто, като стафидите се измиват и се подсушават. В голяма купа се пресява половината брашно със солта. Добавя се пудрата захар, канелата, стафидите и портокаловата кора. Добавят се 2 супени лъжици разтопено масло. Добавят се яйцата и млякото.
Всичко се разбърква добре, като се добавя на порции останалото брашно. Пържат се бухти, като се слагат със супена лъжица в загрятото масло и се пържат по 2 минути. Обръщат се и се пържат още 2 минути. Слагат се в чинии и се поливат със соса от стафиди.