Начин на приготвяне
Първо, направете соса, за да е готов, и когато изпържите бухтичките, да ги залеете, докато са още топли.
В тиган слагате захарта заедно с маслото и бъркате до пълното им разтапяне и когато започнат да се карамелизират, добавяте сметаната. Оставяте на котлона, докато получите желаната гъстота на соса.
Започвате с бухтите. Гасите содата в киселото мляко и след 10 минути към тях добавяте захарта, солта, яйцето и брашното. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.
Загребва се с намазнена лъжица, с която сместа се пуска в сгорещеното олио. Когато бухтичките придобият златист цвят се изваждат, отцеждат се върху кухненска хартия, заливат се с карамеления сос и се поръсват с пудра захар.