Круши с винен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Круши с винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 8 бр.
  • яйца - 10 бр. (жълтъци)
  • вино - 100 мл
  • кафява захар - 300 г
  • сметана - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и се нарязват на резени. Захарта се смесва с 1 литър вода и се нагрява на бавен огън, докато захарта се разтвори. Кипва се и се слагат крушите. Варят се на бавен огън 10 минути, като от време на време се обръщат.

Вадят се от сиропа и се охлаждат под капак. Приготвя се сос, като жълтъците се разбиват със захарта. Загряват се на водна баня и се разбиват още 4 минути, като по малко се долива виното.

Маха се от котлона и се разбива още 2 минути. Сметаната се разбива и се добавя към яйчената смес. Десертът се сервира, като крушите се разпределят в чинийки и се поливат със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: