Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Цвекло с пълнеж от крема сирене

Цвекло с пълнеж от крема сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Цвекло с пълнеж от крема сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 4 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 100 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява, обелва се и се срязва малко от долната част, за да стои стабилно.

С чаена лъжичка се изважда вътрешността, като се оставят дебели стени.

Извадената мека част се нарязва на ситно и се смесва с нарязания на ситно чесън, солта, черния пипер и крема сиренето.

С тази плънка се пълнят главите цвекло и се пекат 10 минути на 200 градуса. Сервират се горещи или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: