Кадаиф с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
15/01/2015
"Слабостта ни към тези сочни изкушения е причината талията ни все повече да заприличва на окръжност, но си струва всяка една хапка"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 562
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кадаиф - 400 г готов
  • орехи - счукани
  • масло - 1 ч.ч. горещо краве
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • есенция - по избор
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разпределете кадаифа на 10 равни части. По средата сложете счукани орехи и завийте на руло. Наредете ги ви в намазана с масло тава и залейте с горещо масло.

Печете в умерена фурна до зачервяване. След като изстине, кадаифът се залива с хладък сироп, който е приготвен от водата и захарта.

Сиропът трябва да ври 10-15 минути от момента на кипването му. След свалянето от огъня се ароматизира с есенцията.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар