Начин на приготвяне
Сиропът се сварява, малко преди да го свалите от котлона, слагате лъжичката лимонов сок и маслото. С така готовия сироп заливате кадаифа.
Оставяте го настрани, да поеме и да поизстине.
След което приготвяте крема. Жълтъците с малко от прясното мляко и нишестето се разбиват на не много гъста каша. Сметаната, останалото мляко и захарта се слагат на котлона.
След като заври, се прибавя на тънка струйка яйчената смес и се бърка енергично до готовност на крема.
Към готовия крем се прибавя ванилията.
Изстиналият домашен кадаиф се залива с крема и декорира по желание с орехи или шамфъстък.
Насладете се на този Екмек кадаиф!
Източник: Veneta Georgieva - Кулинарна мрежа