Екмек кадаиф

Екмек кадаиф
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ох, тези ориенталски вкусотии ще развалят диетата ни"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 200 г
  • За сиропа
  • вода - 600 мл
  • захар - 400 г
  • масло - 100 г
  • ванилия - 4 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • царевично нишесте - 40 г
  • сладкарска сметана - 200 г
  • прясно мляко 150 мл
  • захар 75 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се сварява, малко преди да го свалите от котлона, слагате лъжичката лимонов сок и маслото. С така готовия сироп заливате кадаифа.

Оставяте го настрани, да поеме и да поизстине.

След което приготвяте крема. Жълтъците с малко от прясното мляко и нишестето се разбиват на не много гъста каша. Сметаната, останалото мляко и захарта се слагат на котлона.

След като заври, се прибавя на тънка струйка яйчената смес и се бърка енергично до готовност на крема.

Към готовия крем се прибавя ванилията.

Изстиналият домашен кадаиф се залива с крема и декорира по желание с орехи или шамфъстък.

Насладете се на този Екмек кадаиф!

Източник: Veneta Georgieva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: