Начин на приготвяне
В касерола се поставят захарта и водата и се загряwат на котлона. Когато захарта се растопи, се прибавя сокът от лимона. Изчаква се сиропът да се сгъсти и се добавя настърганата кора от лимона и ванилията.
С горещия сироп се залива плътно наредения кадаиф. Оставя се да се напои за 1 нощ.
Сварява се прясното мляко за крема и се прибавят 100 г от захарта. Жълтъците се разбиват в купа, към тях се сипва млякото, за да се темперират, и всичко се връща в млякото. Оставя се на умерен огън, като се разбърква с телена бъркалка непрекъснато, докато се сгъсти.
Брашното се размива в 2 с.л. студена вода и се изсипва в крема. Бърка се на слаб огън до уплътняване на крема, после се оставя да се охлади за 1 час.
От останалата захар за крема и 100 мл вода в касеролата на котлона се приготвя сироп. Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струйка се налива горещия сироп при непрекъснато бъркане.
Така разбитите белтъци се прибавят към крема и се разбъркват с шпатула. Ароматизира се с ванилия и отново се разбърква.
В чинии за сервиране се разпределя кадаифът, върху него - кремът, и се гарнира с нарязаните орехи.