Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Кадаиф с ванилов крем и орехи

Кадаиф с ванилов крем и орехи

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Кадаиф с ванилов крем и орехи
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Впечатляващ десерт, който се приготвя толкова лесно, че всеки може да се справи"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 250 г печен
  • за захарния сироп
  • вода - 300 г
  • захар - 300 мл
  • лимон - 1
  • ванилия
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 250 г
  • жълтъци - 5
  • белтъци - 4 бр.
  • вода - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1
  • За декорация
  • орехи - 100 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се поставят захарта и водата и се загряwат на котлона. Когато захарта се растопи, се прибавя сокът от лимона. Изчаква се сиропът да се сгъсти и се добавя настърганата кора от лимона и ванилията.

С горещия сироп се залива плътно наредения кадаиф. Оставя се да се напои за 1 нощ.

Сварява се прясното мляко за крема и се прибавят 100 г от захарта. Жълтъците се разбиват в купа, към тях се сипва млякото, за да се темперират, и всичко се връща в млякото. Оставя се на умерен огън, като се разбърква с телена бъркалка непрекъснато, докато се сгъсти.

Брашното се размива в 2 с.л. студена вода и се изсипва в крема. Бърка се на слаб огън до уплътняване на крема, после се оставя да се охлади за 1 час.

От останалата захар за крема и 100 мл вода в касеролата на котлона се приготвя сироп. Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струйка се налива горещия сироп при непрекъснато бъркане.

Така разбитите белтъци се прибавят към крема и се разбъркват с шпатула. Ароматизира се с ванилия и отново се разбърква.

В чинии за сервиране се разпределя кадаифът, върху него - кремът, и се гарнира с нарязаните орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: