Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Руски постен борш

Руски постен борш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Руски постен борш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато храната е толкова красива, колкото е и вкусна, тя е истинска наслада и за очите, и за небцето!"

Необходими Продукти

  • цвекло - 400 г
  • зеле - 300 г
  • картофи - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 6 зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.

Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора. Нарежете картофите на кубчета и ги пуснете във вряща вода. След 5-10 минути добавете към тях нарязаното на ивици зеле.

Варете тези продукти десетина минути и прибавете към тях пасираната по-рано зеленчукова смес и задушеното цвекло. Боршът престоят на котлона, докато всички продукти омекнат.

Преди да отдръпнете яденето от огъня, го овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист.

Готовия борш сервирайте със счукан чесън. Поръсете ястието с магданоз и копър.

Руският постен борш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходен!!!
27.07.2022 20:52
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусен борш. Трябва да сготвя и аз.
04.06.2016 14:00
4
23