Начин на приготвяне
Измийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.
Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора. Нарежете картофите на кубчета и ги пуснете във вряща вода. След 5-10 минути добавете към тях нарязаното на ивици зеле.
Варете тези продукти десетина минути и прибавете към тях пасираната по-рано зеленчукова смес и задушеното цвекло. Боршът престоят на котлона, докато всички продукти омекнат.
Преди да отдръпнете яденето от огъня, го овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист.
Готовия борш сервирайте със счукан чесън. Поръсете ястието с магданоз и копър.
Руският постен борш е готов.
Коментари