Еклери с млечен крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Еклери с млечен крем1 / 2
21/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции20 бр.
"Вълшебно вкусни еклери, които ще приготвите повече от веднъж - гарантирано"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете половин литър вода и добавете маслото с щипка сол. След стопяване на маслото, сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се получи гладка смес. Снемете от котлона и добавете разбитите отделно яйца едно по едно при непрекъснато разбиване.

От тестото шприцовайте еклери с продълговата форма в суха тавичка на разстояние около 2 см един от друг. Изпечете еклерите до готовност в умерена фурна и ги оставете да изстинат на отворена врата на печката.

За крема смесете брашното и млякото, бъркайте и варете до сгъстяване на тих огън. След това добавете последователно жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Бъркайте с белтъците внимателно отдолу нагоре.

Изстиналите еклери разрежете с остър нож от едната страна и ги напълнете с крем.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: