Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава от Шабац

Баклава от Шабац

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Баклава от Шабац1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • кори - 300 г фини
  • орехи - 200 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 600 г
  • олио - за поръсване на корите
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части. Намажете тавата и сложете в нея едната част от корите, като всяка от тях поръсвате с олио.

Смесете смлените орехи с разбитото масло, 100 г от захарта и брашното. Разстелете сместа равномерно върху корите.

Наредете и втората половина от корите по същия начин. Нарежете баклавата на правилни парченца и я напръсканата отгоре със смес от олио и вода. Сложете във фурната да се изпече до зачервяване.

Междувременно сварете сиропа от 500 г захар и 1 ч.ч. вода. След като поври малко, добавете лимоновия сок и ванилията. Охладете сиропа и полейте равномерно баклавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: