Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава-чийзкейк

Баклава-чийзкейк

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Баклава-чийзкейк
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
8
"Баклава-чийзкейк - изкушение, на което никой не може да устои."

Необходими Продукти

  • крема сирене - 600 г
  • ванилова захар - 60 г или 50 г кристална и 10 г ванилова
  • яйца - 3 бр.
  • натрошени орехи - 200 г
  • канела - 4 г на прах
  • ванилова захар - 10 г
  • бисквити - 50 г натрошени
  • краве масло - 100 г
  • вода - 200 мл
  • захар - 180 г
  • шамфъстъци - 100 г
  • кори за баница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа крема сиренето, яйцата и захарта (60 г) до едно хомогенно състояние.

В друга купичка изсипваме натрошените орехи и към тях добавяме другите 10 г ванилия, канелата, както и натрошените бисквитки. В касеролка си разтапяме маслото.

Приготвяме си тавичка с хартия за печене и върху нея поставяме регулиращ се ринг за торта. Намазваме дъното и нареждаме блат от кори за баница.

Него отново намазваме с масло. Поръсваме с част от ореховата смес и отново блат. Така три пъти. Завършваме третия път с орехи и изливаме сместа от крема сирене и яйца.

Отгоре отново поставяме блат, после намазваме с масло и отново орехи. Така два пъти.

Завършваме с масло. Печем сладкиша с кори за баница в предварително загрята фурна на 170 градуса за час и 20 минути.

След като изстине, заливаме със захарния сироп, който сме си направили и поръсваме с шамфъстък.

Баклава-чийзкейк ще допадне на почитателите на чийзкейк, баклава и сладка баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: