Пълнени чушки с лук

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнени чушки с лук
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • пиперки - 1 кг (10 - 15 бр.)
  • лук - 500 г
  • домати - 300 г
  • олио - към 100 мл
  • ориз - 30 г (3 с.л.)
  • захар - 5 г
  • брашно - 20 г (2 с.л.)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената и дръжките, като ги измиете преди това. Посолете ги отвътре.

В 2/3 от олиото задушете нарязания на филийки лук, след което добавете 1-2 ситно нарязани домата. Добавете и ориза и захарта.

След като течността се абсорбира, напълнете пиперките. Подреждайте ги в намазнена тава.

Останалите домати сварете, обелете и смелете. Залейте върху чушките. Поръсете отгоре чушките с брашното и останалата мазнина, която сте запържили с червен пипер.

Изпечете в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Пълнени чушки с много лук и добавка - кисело мляко! Вкусно!
14.08.2023 22:33