Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Вегетариански пълнени чушки

Вегетариански пълнени чушки

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1012722216
Вегетариански пълнени чушки
Снимка: Нашата Кухня
1 / 3с Видео
31/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"С такива вегетариански пълнени чушки хич и не ви трябва месце"

Необходими Продукти

  • чушки - около 10 бр.
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • соя - 1 1/2 ч.ч. на гранули
  • доматено пюре - 1 консерва
  • кимион
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като нарязваме лука на ситно. Обелваме, измиваме и нарязваме морковите на ситни резенчета.

Запържваме лука в зехтинн или олио. След като лукът добие златист оттенък, добавяме към него и предварително измития ориз.

Когато оризът поеме мазнината и стане стъклен, добавяме морковите и една чаена чаша вода.

След това добавяме и консервата доматено пюре. През цялото време бъркаме, за да не загаря оризът на дъното.

Добавяме сол на вкус, както и една лъжица захар, за да намали киселинността на доматите.

Докато сместа се готви, изсипваме соята в купа, добавяме кимион, една чаша вряла вода и разбъркваме добре. След като соята е поела цялата вода, я добавяме към сместа и разбъркваме добре.

Оставяме на слаб огън, да се готви за около 10 мин, като през това време измиваме и почистваме чушките. Започваме да пълним чушките със сместа и ги нареждаме в подходяща тава.

Добавяме чаша вода в тавата при постните пълнени чушки и я слагаме в предварително загрята фурна на 200 °C - печем около час.

Като са готови, може да сервираме с кисело мляко и магданоз, ако не държите на напълно постен вариант на вегетариански пълнени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нашата Кухня
Нашата Кухня
Тази рецепта има и клип към нея
02.09.2023 09:14