Начин на приготвяне
Започваме, като нарязваме лука на ситно. Обелваме, измиваме и нарязваме морковите на ситни резенчета.
Запържваме лука в зехтинн или олио. След като лукът добие златист оттенък, добавяме към него и предварително измития ориз.
Когато оризът поеме мазнината и стане стъклен, добавяме морковите и една чаена чаша вода.
След това добавяме и консервата доматено пюре. През цялото време бъркаме, за да не загаря оризът на дъното.
Добавяме сол на вкус, както и една лъжица захар, за да намали киселинността на доматите.
Докато сместа се готви, изсипваме соята в купа, добавяме кимион, една чаша вряла вода и разбъркваме добре. След като соята е поела цялата вода, я добавяме към сместа и разбъркваме добре.
Оставяме на слаб огън, да се готви за около 10 мин, като през това време измиваме и почистваме чушките. Започваме да пълним чушките със сместа и ги нареждаме в подходяща тава.
Добавяме чаша вода в тавата при постните пълнени чушки и я слагаме в предварително загрята фурна на 200 °C - печем около час.
Като са готови, може да сервираме с кисело мляко и магданоз, ако не държите на напълно постен вариант на вегетариански пълнени чушки.
Коментари