Тиквен конфитюр с мандарини

Марина НордМарина НордНовак1219
01/02/2015
"Не може да задържим топлото лятно слънце през цялата година, но можем да приготвим тиквен конфитюр с мандарини, а това си е почти като да сложим лято в бурканчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимоните се настъргва, сокът се изцежда. Тиквата се реже на кубчета. Добавя се нарязаният на ситно джинджифил, настърганата лимонова кора от 1 лимон и 250 грама захар. Похлупва се с капак и се оставя за 8 часа.

Мандарините се пускат в тенджера с 2 литра вода, без да се белят. Кипват се и се варят 1 час на бавен огън. Охлаждат се, вадят се от водата, нарязват се на парченца и семките и кората се отстранява.

Водата от варенето се запазва. В нея се вари останалата лимонова кора. Вари се 10 минути на бавен огън. Прецежда се и се прелива в чиста тенджера.

Добавя се лимоновият сок, мандарините и тиквата. Кипва се, добавя се кардамонът и сместа се вари на бавен огън 30 минути. В тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване.

Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар