Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри с боб Черно око

Къри с боб Черно око

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Къри с боб Черно око1 / 2
23/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
150 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • боб - 300 г, сорт Черно око
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л.смлян
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • кимион - 1/2 ч.л. цели семена
  • домати - 1 средно голям
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен, или кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като кипне се добавят смляният кориандър, смляният кимион, куркумата и сол на вкус. Вари се така около 35-40 минути.

Накълцайте лука и чесъна. Загрейте мазнина в тиган, сложете ги да се запържат заедно с джинджифила и целите семена кимион за 10 минути. Добавете накълцания на ситни парченца домат и оставете на котлона за още 5 минути.

В тази смес изсипете боба с почти цялата му течнос, но ако е много, излейте известно количество. Ястието се оставя на котлона, докато заври, след което се отстранява.

Поднесете с пресен магданоз или кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: