Яхния лапад с нахут

Яхния лапад с нахут
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Яхния лапад с нахут - идеална за пролетния сезон"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г от буркан
  • лапад - 2 връзки
  • зехтин - 1 капачка
  • пресен лук - 2 стръка
  • морков - 1 бр
  • стар лук - 1 малка глава
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Получи се много вкусна пролетна яхния, ето как да я приготвите.

В тиган се загрява зехтин заедно с нарязан ситно пресен, стар лук и настърган морков.

Почистеният лапад от жилите се бланшира, докато промени цвета си, и се отцежда.

Нарязва се на ситно и добавяте в тигана с малко вода.

Разбърква се за кратко да омекнат зеленчуците.

Поръсете с червен пипер и налейте гореща вода.

Прибавете и отцеден нахут от буркан и готвите на умерен огън около 20 минути до готовност на яхнията с нахут.

Овкусете с морска сол и хапнете за обяд.

Засища и е много вкусна тази яхния лапад с нахут!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: