Начин на приготвяне
В малка тенджерка сипваме 1 чаена чаша вода и като заври на ситно нарязаните зеленчуци: 3 моркова на кръгчета, рендосани 2 средно големи картофа и половин бяла ряпа, 1 малка главичка лук, 2 зелени чушки, 1 шепа зелени чери домати (или 1 зелен домат) и 1 см пресен корен джинджифил.
След това сипваме и подправките, с които да врят зеленчуците: 1 равна чаена лъжичка хималайска фина сол, 1 кафена лъжичка кафява тръстикова захар, 1 равна ч.л. Мадраско къри, щипка черен пипер – смлян, 1 чаена лъжичка куркума, половин лъжичка кимион, 1 кафена лъжичка червен пипер и 1 щипка кориандър.
Оставяме да се готви с капак за 5 минути. Прибавяме киселото зеле – 1 к. ч., нарязано на ситно, като за салата, и 2 кафени чашки боб от консерва. Разбъркваме кърито и варим докато морковите омекнат. Накрая добавяме на ситно нарязания пресен магданоз.
Поднасяме вегетарианското къри с ориз, сварен с кокосово масло и хималайска сол.
Комбинацията от съставки е невероятно вкусна и най-вече бобът, който се разтапя на небцето и придава мекота на ястието!
Чудно Вкусно!