Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Пилешко бурито по мексикански

Пилешко бурито по мексикански

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилешко бурито по мексикански4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ехх, колко изкусително е това Пилешко бурито по мекскикански, запазете едно и за нас !"

Необходими Продукти

  • За бобеното пюре
  • боб - 450 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • За гуакамолето
  • авокадо - 2 бр. зрели
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 1/2 с.л. лют
  • сол
  • За доматената салца
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. люта
  • лук - 1/2 глава червен
  • лук - 1 малка глава
  • зехтин - 1 с.л. (олио)
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - сок от 1/2 бр.
  • кориандър
  • За месната плънка
  • пилешко месо - 450 г
  • домати - 150 г пюре
  • лук - 150 г
  • чушки - 150 г камби
  • чесън - 1/2 бр.
  • сол и пипер
  • Питки
  • тортия - питки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът си сварява до готовност, след което се прецежда. Лукът се запържва до златисто, към него се прибавя отцедения боб и още докато е на котлона, се пресова, като целта е да се получи грубо бобено пюре. Посолява се на вкус, при нужда може да се добави вода.

Време е да пристъпите към приготвяне на гуакамолете. Почистете авокадото и го поставете в купа. Добавете лимона, кориандъра и лука, овкусете със сол и лют червен пипер, след което пасирайте в блендер.

За приготвянето на доматената салца трябва да отстраните семките на доматите и да ги нарежете на дребно. Към тях трябва да добавите накълцаната на ситно люта чушка, кориандъра, лимоновия сок, олиото, солта и пипера. Продуктите се разбъркват добре.

Пилешкото месо се нарязва на средно големи парчета и не задушава на тих огън. Когато омекне, към него се добавят лукът, камбите, доматите, солта и пиперът. Продуктите се разбъркват добре и сместа се задушава още 30 минути на тих огън. Когато изстине, накъсайте месото с вилица.

Непосредствено преди поднасянето трябва да притоплите питките тортияс и бобеното пюре. В средата на всяка питка се поставя по няколко лъжици бобено пюре, отгоре се слага пилешко месо, малко доматена салца и гуакамоле. Питката се завива от две страни, после от другите две и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mishel Foster
Mishel Foster
Изключително вкусна и успешна рецепта, всички много я харесахме!
14.02.2017 23:17