Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Калкан с ябълки по средиземноморски

Калкан с ябълки по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Калкан с ябълки по средиземноморски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 600 г филе
  • ябълки - 3 бр
  • сметана - 200 г
  • бяло вино - 300 мл
  • печурки - 200 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин 2 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и гъбите се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Добавят се рибата, нарязана на едро, и всичко се залива с виното.

Ястието се оставя на слаб огън, като се добавя една от ябълките, нарязана на едри парчета.

Задушената риба се изважда и се нарежда в чиния за сервиране, а сосът се подправя със сметаната, лимоновия сок, солта и черния пипер и се оставя на котлона до изпаряване на виното.

Останалите ябълки се нарязват на тънки резени, които се запържват в маслото и след това се нареждат върху рибата. Всичко се залива със соса и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: