Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кмерули – пиле с чесън по грузински

Кмерули – пиле с чесън по грузински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кмерули – пиле с чесън по грузински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • чесън - 14 скилидки
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • копър - 10 стръка
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва по линията на гръдната кост и се сплесква. Натърква се със сол и черен пипер, слага се в тава и се полива с разтопеното масло.

Пече се 30 минути на 200 градуса.

Чесънът се нарязва на ситно. Пилето се вади от фурната, покрива се с нарязания чесън и се връща във фурната.

Пече се 20 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се сервира горещо, поръсено със смес от нарязан на ситно магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: