Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с кестени по грузински

Агнешко с кестени по грузински

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Агнешко с кестени по грузински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • кестени - 300 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 3 клонки
  • сол - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се измиват и се варят с 2 чаши вода 40 минути под капак. Заливат се със студена вода, оставят се за 10 минути, отцеждат се, обелват се от кората и от ципата. Намачкват се.

Месото се реже на не много едри парчета и се задушава с маслото до изпаряване на сока от месото. Добавя се нарязаният на ситно лук, пържи се 2 минути, добавя се брашното и половин чаша топла вода.

Задушава се още 3 минути. Добавят се кестените, сол, всичко се разбърква, поръсва се с нарязан магданоз и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: