Начин на приготвяне
Почистете телешкото месо от ципи и нарежете на хапки. Разбъркайте парченцата със черен пипер, малко олио и накълцаният на ситно лук.
Оставете така месото да се маринова за 2-3 часа или по възможност повече време.
Загрейте мазнината в тенджерка и сложете телешкото заедно с лука, за да се запържи.
Добавете смлените домати, нарязаните чушки и чесън, щипка шафран, а по желание и малко лют червен пипер. Разбъркайте за кратко - минута, две.
Налейте вода, колкото едва да покрива месото. Добавете сол и смлените зърна от сминдух, който е типична подправка в грузинската кухня и най-характерното за това ястие.
Понякога се слага и дафинов лист, но вие преценете дали да подсилвате още букета от аромати.
Варете на тих огън около 2 часа, под капак. Доливайте по малко топла вода, когато нивото и намалее. В зависимост от вида телешко месо може да има нужда от повече или по-малко време. Опитвайте месото и ще разберете кога е идеално сварено.
Към края на готвенето сложете и накълцаните листенца кориандър.
Сервирайте ароматната яхния топла.
Добър апетит с това вкусно Чашушули!