Пиле табака по грузински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле табака по грузински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва по линията на гръдната кост, разтваря се, обръща се с гърба на горе и се сплесква, като се притисква.

Натърква се със сол и черен пипер. Маслото се разтопява в голям тиган, в него се слага пилето с гърба нагоре и се пържи на силен огън 7 минути.

Обръща се, притиска се с тежест, за да остане плоско, котлонът се намалява и се пържи още 20 минути на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: