Начин на приготвяне
В купа или плик смесете олиото с лимоновия сок и подправките. Добавете свинските пържоли и добре ги оваляйте в маринатата. Приберете с хладилник за около 1-4 часа.
Почистете лука и чушките и ги нарежете на тънки и дълги лентички.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Добавете лука и чушките и ги запържете за около 10 минути до омекване. Отстранете зеленчуците от тигана и сложете пържолите.
Гответе ги по 6 минути от всяка страна. Извадете и оставете да почиват. Върнете лука и чушките в тигана да се загреят и отстранете тигана от котлона.
Нарежете свинското на тънки резенчета. Изпечете всяка тортила за по 1 минута от всяка страна на котлона.
Посипете с настърган кашкавал, сложете от зеленчуците и от парченцата свинско и прихлупете.
Сервирайте фахитасите по желание със заквасена сметана.
Фахитасите със Свинско Месо са готови.
Коментари