Варен октопод по гръцки

06/02/2015
"Ето, това си е истинско кулинарно изкуство и с радост го споделяме с Вас !"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 709
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се почиства, като се отстраняват очите, човката и съдържанието на главата.

Октоподът се сварява до омекване в малко вода - 20-25 минути. Отцежда се и се отстранява кожата.

Приготвя се дресинг от зехтина, оцета, солта, черния пипер, нарязаните на ситно чесън и магданоз.

С него се залива октопода и се оставя да 10 часа в хладилник. Сервира се цял в голяма чиния.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар