Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Марсилско суфле с раци

Марсилско суфле с раци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Марсилско суфле с раци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изискано предложение за феновете на Френската кухня - Суфле с раци"

Необходими Продукти

  • раци - 400 г месо
  • сметана - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 1 с.л.
  • масло - 60 г
  • лимонов сок - 20 мл
  • яйца - 2 бр. (белтъци)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от раци се нарязва на парченца. Добавят се нарязаният на ситно чесън, кориандърът, маслото, лимоновият сок, сметаната, солта и черният пипер.

Отделят се белтъците на яйцата, разбиват се на сняг и внимателно се добавят към останалата смес. Разбърква се добре и се сипва в намазани с масло купички, които се нареждат в тава.

Запичат се в загрята на 180 градуса фурна на водна баня 35 минути. Суфлетата се сервират студени, като се обръщат върху плоска чиния и се поливат със загрято масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: