Броколи суфле

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Броколи суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • броколи - 1.5 кг на розички
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л., обикновено
  • прясно мляко - 1 с.л., горещо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • доматен сос - 3 ч.ч., 750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява до 180 градуса. Намазват се 4 формички за печене на суфле с обем на 3/4 (180 мл). Броколите се варят в подсолена и вряща вода около 10 мин., докато омекне.

Отделят се 6 розички за украса. Останалите розички се изцеждат и разбиват с пасатор или блендер, докато се получи гладка смес. Разтопява се останалото брашното на слаб огън за 1 мин., като се бърка постоянно.

Отстранява се от котлона и се добавя прясното мляко. Връща се на котлона, докато сместа се сгъсти. Постепенно се добавя останалото мляко, като се бърка. Поръсва се със солта и черния пипер.

Държи се на огъня 5-10 мин., докато се получи гъстият сос Бешамел и се добавя към пасираните броколи. Добавят се жълтъците, поръсват се със сол и черен пипер. Белтъците се разбиват до получаването на твърди връхчета. Внимателно се смесват със сместа от броколи.

Получената смес се изсипва в приготвените формички. Пекат се около 30 мин., или докато се запекат отгоре. Прехвърлят се в чинии за сервиране. Украсяват се с отделните розички от броколи. Поднасят се с доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Татяна Иванова
Татяна Иванова
Явно рецептата е превеждана с Гугъл Хаха... Лош, неадекватен превод. За какво доливане на прясно мляко говорите, след като сте написали само 1 лъжица...И как да "стопим" брашното?
28.10.2017 09:56
6