Начин на приготвяне
Забъркайте половината масло с брашното, докато получите трохи. Добавете млякото, сложете на котлона и разбийте с телена четка. Варете ястието на тих огън до сгъстяване, смалете от огъня и овкусете със сол и черен пипер.
Отделените жълтъци се разбиват много добре и се прибавят към брашнената каша, след което ястието се връща обратно на огъня и се загрява при непрекъснато бъркане.
Загрейте останалото масло и задушете ситно нарязания лук до омекване. Добавете и него към брашнената смес. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се слагат последни, като продуктите са разбъркват леко.
Сместа се прехвърля в предварително намазнена форма за суфле и се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиването на приятен кафяв цвят.