Начин на приготвяне
Нарязват се три шайби от кръглата пита кашкавал.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Галетата се разбърква с кимион на вкус.
Всяко парче кашкавал се потапя в яйцата и се овалва в галетата.
Оставя се за 30 мин в хладилник.
След като се извади от хладилника, се потапя отново в яйцето и се овалва в галетата.
Панираният кашкавал се пържи в силно сгорещено олио.
За доматения сос:
Доматите се измиват много добре и се настъргват на ренде.
Слагат се в дълбок тиган и се прибавя олио.
Оставя се да се пържи до извиране на течността.
Сушеният пържен лук се прибавя 10 мин, преди да се свали от огъня.
Доматения сос се оставя да изстине.
Сервира се ростовския специалитет - кашкавал с доматено пюре със студен доматен сос и майонеза.