Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Ростовски специалитет - кашкавал с доматено пюре

Ростовски специалитет - кашкавал с доматено пюре

редакция:
Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6995k2k9
Ростовски специалитет - кашкавал с доматено пюре
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Съветваме ви да си отделите повече време, за да се насладите спокойно на този Ростовски специалитет."

Необходими Продукти

  • кашкавал - 3 бр. шайби руски кръгъл Золотой
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 100 г
  • кимион
  • олио
  • За доматения сос
  • домати - 6 бр. узрели
  • сушен лук - пържен
  • сол
  • олио
  • майонеза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се три шайби от кръглата пита кашкавал.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Галетата се разбърква с кимион на вкус.

Всяко парче кашкавал се потапя в яйцата и се овалва в галетата.

Оставя се за 30 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, се потапя отново в яйцето и се овалва в галетата.

Панираният кашкавал се пържи в силно сгорещено олио.

За доматения сос:

Доматите се измиват много добре и се настъргват на ренде.

Слагат се в дълбок тиган и се прибавя олио.

Оставя се да се пържи до извиране на течността.

Сушеният пържен лук се прибавя 10 мин, преди да се свали от огъня.

Доматения сос се оставя да изстине.

Сервира се ростовския специалитет - кашкавал с доматено пюре със студен доматен сос и майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: