Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с пекорино, чесън и домати

Брускети с пекорино, чесън и домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Брускети с пекорино, чесън и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 6 бр.
  • пекорино - 125 г настъргано
  • риган - 1 с.л.
  • франзела - нарязана
  • моцарела - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната. Направете малки разрези на доматите, след това ги сложете в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете ги така за 2 минути и махнете кожата.

Нарежете доматите на четвъртини, махнете семената и ги нарежете на ситно. Смесете доматите с пекориното и 2 ч.л. пресен риган.

Овкусете със сол и пипер, добавете 1 с.л. зехтин. Обелете чесъна и натрийте с него нарязания хляб. Загрейте 2 с.л. зехтин в тигана и запечете филийките, докато станат хрупкави.

Наредете хляба в тава за печене и разпределете върху него доматената смес. Завършете с малко моцарела най-отгоре. Запечете за 3-4 минути, гарнирайте с останалия риган и поднесете брускетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: