Начин на приготвяне
Загрейте фурната. Направете малки разрези на доматите, след това ги сложете в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете ги така за 2 минути и махнете кожата.
Нарежете доматите на четвъртини, махнете семената и ги нарежете на ситно. Смесете доматите с пекориното и 2 ч.л. пресен риган.
Овкусете със сол и пипер, добавете 1 с.л. зехтин. Обелете чесъна и натрийте с него нарязания хляб. Загрейте 2 с.л. зехтин в тигана и запечете филийките, докато станат хрупкави.
Наредете хляба в тава за печене и разпределете върху него доматената смес. Завършете с малко моцарела най-отгоре. Запечете за 3-4 минути, гарнирайте с останалия риган и поднесете брускетите.